Før mandagens kamp i Aarhus havde Brøndby Tifo forberedt en større tifo til fejringen af Brøndbyernes Idrætsforenings 50-års jubilæum. Tifoen bestod udelukkende af mosaikplader samt et dertilhørende banner. I ugerne op til kampen var der blevet ansøgt om forskellige materialer såsom bannere, trommer, flag og lignende, hvilket blev godkendt uden kommentarer. I ugen op til kampen fulgte en ansøgning om de beskrevne tifo-materialer, som Brøndby Tifo ligeledes forventede en godkendelse af.
Desværre valgte AGF’s sikkerhedschef at afvise mosaikpladerne og henviste til muligheden for, at folk kan skjule sig bag pladerne, hvilket kan øge risikoen for, at der bliver afbrændt fyrværkeri på udebaneafsnittet. Denne frygt skyldtes såkaldte ”dårlige erfaringer” med mosaikplader.
Brøndby Tifo finder det fuldstændig uforståeligt, at sikkerhedschefer landet over stadig bruger dette argument, når de kaster restriktioner ned over den positive del af fankulturen. Der har aldrig været fremført ét eneste bevis for, at restriktioner hverken mindsker pyroteknik på stadions eller er med til at identificere flere overtrædere af fyrværkeri-forbuddet.
Få dage op til kampen blev farcen intensiveret yderligere, da AGF’s sikkerhedschef, konfronteret med disse argumenter, valgte at afvise mosaikpladerne med begrundelsen af, at AGF tidligere havde modtaget en indberetning om kasteskyts til kampen mellem AGF og fck på Aarhus Stadion i marts måned. Som følge heraf kunne AGF ikke indvillige i at tillade materialer, der potentielt kan bruges som kasteskyts.
Det forekommer Brøndby Tifo direkte absurd, at en episode, hvor hverken vi, Brøndby IF eller klubbens fans på nogen måde er indblandet, skal forårsage restriktioner til vores kampe. Det er komplet naivt at påstå, at papirplader kan bruges som kasteskyts på over 20 meters afstand. Sidst, men ikke mindst, er det et fuldstændig uholdbart argument, da udebaneholdet selv modtager indberetninger for episoder, der foregår i udebaneafsnittet – AGF kan derfor ikke have modtaget en indberetning eller stå til nogen form for straf.
Vi håber, at sikkerhedschefer landet over snart indser, at indskrænkningen af den positive fankultur udelukkende er med til at forårsage skade på atmosfæren til Superliga-kampe. Positiv fankultur er uge efter uge med til at øge interessen for Superligaen som helhed og forbedrer samtidig oplevelsen for både stadiongængere og tv-seere. Af samme årsag er farverige tribuner et yderst anvendt branding- og markedsføringsobjekt, når klubber, DBU, tv-stationer og øvrige medier forsøger at tillokke sine interessenter. Derfor er det i alles interesse, at landets sikkerhedschefer stopper de uforståelige og ubegrundede forbud, som i mandags var med til at bremse en flot og farverig tifo i udebaneafsnittet på Aarhus Stadion.
For positiv fankultur – Imod alle restriktioner!